понеделник, 28 януари 2008 г.

"Aenne Burda – Fashion Queen"



Жена, съпруга и независим издател на 40 години, редактира и създава своето първо модно списание.Тя е страстна натура - жизнена и красива, смела и решителна, лъвица, не само заради зодиакалния си знак (Лъв).Тя създава невероятната си идея да разпространява по цял свят своето списание с готови примери на кройки, чрез което всички жени по света могат да създадат модерни и неверояни дрехи.Особено след военния период в Германия, тя дава на милиони жени независимост и самоувереност, уникален подарък който е жив и до днес, независимо от нейната смърт през 2005 година.
Много известни диайнери създават колекциите си и до днес въз основа на готовите кройки от списание "Бурда мода", което излиза ежемесечно.
През 70 - те години списанието става най - продаваното модно списание с тираж 2 млн. копия, отпечатвано в Германия и превеждано на 14 езика.


1 коментар:

Malena каза...

Как се сети? С образа на тази жена съм отраснала. Майка ми тайно се снабдяваше със списанието още през 80-те и до края на 90-те г. Обожавах да вадя кройки и да й помагам. От време на време имаше страници с детски играчки, дори сама си уших слон. Еххх, Бурда!!!